انتخابات دورود و شناخت نامزد پوششی

8 / 100

هم‌زمان با نزدیک شدن به برگزاری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی ، بازهم موضوع «کاندیدای پوششی» به یک بحث داغ بین مردم و شبکه های اجتماعی در دورود تبدیل شده است تا جایی که برخی کمپین ها مانند نه به داوطلب پوششی در گستره گروه‌های مجازی شکل گرفته است.

▪️اگر چه موضوع داوطلبان پوششی مربوط به دیروز و امروز نیست و سابقه ای طولانی به اندازه تاریخ خود انتخابات دارد ولی نخستین بار و بصورت گسترده بحث کاندیدای پوششی در دورود در دوره گذشته انتخابات یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی بر سر زبان ها افتاد.

واقعا داوطلب پوششی کیست؟وهدفش چیست؟

داوطلب پوششی کسی است که در انتخابات ثبت نام کرده؛ ولی قصد ماندن در انتخابات را ندارد و برای ایجاد شور و هیجان پیش از برگزاری انتخابات به نفع داوطلب خودی ،همسو و هم حزبی کنار می رود.

▪️ولی در شکل دیگر و در تعریفی کاملا متفاوت از داوطلب پوششی که در انتخابات دورود بیشتر شاهد ظهور و بروز آن بوده ایم، داوطلب پوششی به کاندیدی گفته می شود که می‌داند برنده انتخابات نخواهد بود ولی به دلایلی از جمله مطامع شخصی تا آخر انتخابات به نفع جریان غیر همسو در انتخابات می ماند و باعث ریزش سبد رای جریان همسو می شود.

▪️شاید مهمترین و بهترین تعبیر از نامزدپوششی که در اذهان مردم دورود مصداق بیرونی پیدا کرده است، انتخابات دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی شهرستان دزفول باشد.انتخاباتی که در آن برخی داوطلبان با کنار رفتن شان و برخی دیگر با ماندنشان درصحنه انتخابات به نفع یک جریان خاص، نقش ویژه ای در این انتخابات ایفا کردند و بعدها نیز هر دو گروه داوطلبان پوششی ،مزد پوششی بودن را گرفتند و پست و مقام گرفتند. البته این پدیده در به گونه‌ای که کمتر توجه جلب کند، در دورود همیشه وجود داشته است. و بسیاری از شکست‌های نامزدهای مطرح، ناشی از این پدیده نامیمون بود.

▪️با این اوصاف بررسی و رصد فضای انتخابات دورود در ادوار گذشته نیز نشان می دهد که چنین اتفاقی بارها و بارها تکرار شده است و افرادی خاص با سوء استفاده از احساسات پاک قومی و طایفه ای مردم در صحنه انتخابات می ماندند البته نه برای پیروز شدن بلکه برای شکست جریانی که از آن برخاسته بودند و خاستگاه رای آنها بود و البته بعدها همین پوششی بودن باعث شد به برخی جایگاه های سیاسی دست پیدا کنند.

▪️برای پی بردن به عمق فاجعه داوطلبان پوششی و ظلم آنها به مردم ، حتما به حافظه تاریخی خود مراجعه کنید و انتخابات دوره های ششم تا یازدهم مجلس شورای اسلامی حوزه انتخابیه دورود را مرور کنید .خواهید دید هروقت داوطلب اصلی یک جریان (مناطق حاشیه شهر،روستاها) زمینه حضور در مجلس را پیدا کرده این داوطلبان پوششی بوده اند که با حضورشان درصحنه انتخابات باعث شکست این جریان بوده‌اند.

به نظر شما کدامیک از داوطلبان انتخابات مجلس دوازدهم در دورود داوطلب پوششی هستند؟

این داوطلبان آمده اند تا عامل یا مانع حضور چه شخصی در مجلس بشوند؟

آیا تاریخ تکرار خواهد شد و پوششی ها برای چندمین دوره نقش اثرگذار و پررنگی در تعیین برنده انتخابات خواهند داشت یا مردم دیگر متوجه بازی داوطلبان پوششی شده اند وآنها را طرد و منزوی خواهند نمود.؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *