وضعیت جاده پارک جنگلی پس از باران شدید امروز
✍️ روزعلی حاجیوند
چاده پارک جنگلی دو ایراد اساسی دارد یکی ایمنی بسیار پایین دوم اینکه زهکشی صحیح و نظام دفع آبهای سطحی ناشی از بارندگی، ایمنی جاده بحثی دیگر است.
اکثر مدیران شهرداریها یا پیمانکاران شهرداری تصورات نادرستی از مدیریت روان آبهای دارند. اینجا توضیح میدهیم که کار اینقدر هم پیچیده نیست.
برای مدیریت روان آبهای ناشی از بارندگی اول باید محاسبه کرد در بدترین حالت چقدر تولید روان آب در نقاط مختلف جاده داریم یعنی مطالعات هیدرولوژی انجام بدیم.
وقتی حجم روان آب را محاسبه شد متناسب با دبی حداکثری باران زهکشی و خاک ریز طراحی باید بشود یا در نظر گرفته میشود. حالا میرویم روی مصالح مطالعه میکنیم مصالح باید در سایت در دسترس باشد در اینجا چون یک محیط طبیعی است و لازمه حداقل دستکاری بشود باید از جنس عناصر محیط باشد و قطعا در پارک جنگلی استفاده از مصالح سیمانی جعل است پس باید کار ما با همان خاک و سنگ ریزه بستر پارک جنگلی انجام گیرد. حالا که مصالح هم مشخص شد به مرحله اجرا رسیدیم ما همیشه از جبهه کوه آبگرفتگی داریم و جهت دیگر مشکلی نداریم در جبهه کوه که شانه راست جاده هم محسوب میشود متناسب با دبی حداکثری روان آب، شانه راست جاده را به سمت کوه شیب میدهیم. هرچه به انتهای پیچ نزدیک تر میشوید چون حجم روان آب بیشتر است شیب افزایش داده شود و معمولا در انتهای پیچ امکان شستن شانه راه افزایش مییابد برای جلوگیری از تخریب آن محدوده را باید با سنگهایی به قطر پنج تا ده سانت سنگ کوبی شود و در انتهای هر پیچ روان آب به محدوده خارج از جاده هدایت شود. و سالانه دو مرتبه این ساختار مورد بازدید قرار گیرد.
با اینکار هم محیط زیست حفظ شده، شانه راست جاده تعمیر، منظر دچار دستخوش نشده، هزينه ناچیزی صرف آن شده است.
???? فیلم از رحمت رحمتی
▰▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▱▰
با ارسال این پست برای دوستان، حس خوب حمایت را منتقل کنیم❤️
حمایت شما باعث دلگرمی ماست
با تشکر از رحمت رحمتی که زحمت این فیلم را کشیدند